fredag 4 december 2009

mat från mamma

igår åt jag mat sån som jag sällan äter

stekte raggmunkar som är väldigt gott så länge man slipper lingonsylten. Raggmunkar gör ungefär enligt samma recept som pannkakor, med följande ändringar. Halvera mängden mjöl och mjölk. Tillsätt en riven potatis per portion. (pannkaksrecept om du behöver: per portion 1 ägg, 1 dl mjölk, 1 dl mjöl, ytterligare 1 dl mjölk, en nypa salt)

Jag åt raggmunkar med paprikakeso. Annat som är gott till: all annan smaksatt keso, (smaksätt själv med pesto!) sås på gräddfil och rom, skagenröra och dylikt.

Raggmunkar är inte det mest mättande så jag avslutade med den enklaste apelsinsalladen. Skiva 1 apelsin per portion. Strö över rikligt med kanel och sparsamt med farinsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar