torsdag 11 maj 2023

Rödlöks och rosévinssoppa

 Ur: Soppor, bröd och röror.  

Eisenmann & Eisenmann

 Trevlig bjudsoppa. Röran till är utmärkt. 


RÖDLÖKS- OCH ROSÉVINSSOPPA

Vi har tagit den klassiska franska löksoppan och

bytt ut gul lök mot rödlök och vitt vin mot

rosévin. Vackrare och godare!

S+ Po g V

4 1

4 portioner

1

kg rödlök

25 g smör

2 tsk socker

3 dl rosévin

1 1/4 liter kött- eller grönsaksbuljong

1-2 tsk hackad fårsk timjan

salt och peppar

2

1

fårsk timjan

S

Skala och skiva rödlöken. Smält smör i en kastrull.

Tillät lök och socker och stek försiktigt på låg

värme under lock i ca 20 minuter. Ta av locket

och stek i ytterligare 20 minuter tills löken har

karamelliserats, Häll på rosévin, buljong och tim-

jan, Koka upp och låt soppan puttra i ytterligare

20 minuter, Smaka av med salt och peppar.

Dekorera med en kvist färsk timjan vid serve-

ringen.

Tips! Det är gott att strÖ Över riven parmesan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar